آیا میدانید؟؟؟

تراکتور ها پر مصرف ترین ماشین ها در تمام مزارع هستند و بیشتر از هر عامل دیگری باعث صدمات کشنده در مزارع می شوند . گردش تراکتور و حرکت محور آن باعث بیشترین حوادث کشنده در کشاورزی می گردد.

حیوانات بزرگ مزرعه مسئول ایجاد بسیاری از صدمات در مزارع پرورش حیوانات وتولید لبنیات می شوند.گاوهای نر می توانند ناگهان به یک شخص حمله کنند و باعث جراحات کشنده ای شوند.

قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و دنباله دار به مدت طولانی باعث از دست دادن شنوایی در کشاورزان می شود.

بر طبق آمار کشاورزی خطرناک ترین صنعت در ایالات متحده است.

منبع:سایت رشد

 

 

پوشش گیاهی در کشاورزی ارگانیک و نقش آن در جلوگیری از فرسایش خاک

چندین لایه از پوشش گیاهی متراکم باعث کاهش سرعت قطرات بارانی که روی زمین می افتند ، می شود. قطرات بزرگ که روی برگ‌های بالایی درخت افتاده می شود توسط پوشش گیاهی (کانوپی) بوته ها و گیاهان روی زمین دریافت می شود. قطره آبی که به زمین می رسد با سرعت کمتری فرود آمده و همچنین حداقل اثر شکنندگی ذرات خاک را خواهد داشت. زمین مستقیماً با گیاهان زنده ای مانند سرخس ها، خزه ها، جوانه هاو مواد فاسد (برگ ، پوسته درخت، سرشاخه ها ، شاخه ها) پوشیده شده است. ریشه ها، جلبک‌ها و قارچ‌ها که غنی از هوموس هستند شدیداً‌ در سطح خاک نفوذ کرده . تعداد زیادی از ارگانیسم های خاک مانند کرم خاکی باعث شل نگداشتن خاک و ساختار پایدار خاک می شود و به همین دلیل آب باران به راحتی نفوذ می کند.
کاشت گیاهان بصورت متراکم باعث محافظت از خاک می گردد:
در کشت گیاهان چند ساله مثل درختان میوه، کاشت متراکم را می توان با کشت لگوم ها ، گراس ها و گیاهان خزنده بین درختان بدست آورد. در کاشت درختان جدید ، گراس های علوفه ای و محصولات قابل کشت (مانند آناناس ، لوبیاها و...) را نیز می توان تا زمانی که درختان سایه اندازی کنند کشت کرد. نه تنها محصولات بلکه حتی گراس ها و علف هرز می تواند از خاک محافظت کنند. در صورت امکان عملیات مبارزه با علف های هرز را به بعد از بارش باران‌های سنگین موکول کنید. زیرا علف های هرز به حفظ خاک کمک خواهند کرد . اگر ریشه کنی علف های هرز از این جهت که با محصولات به رقابت شدیدی می پردازند ضروریست باید علف های هرز را بصورت کپه‌ای بر روی زمین باقی گذاشت تا بعنوان مالچ عمل کنند.
مالچ بدین معنی است که سطح خاک را با مواد گیاهی چیده شده بپوشانند.
مالچ دارای عملکردهای بسیاری از جمله: اثر حفاظت شدیدی بر روی فرسایش خاک دارد. تا جایی که این برگ‌ها و یا ساقه قدرت فرسایش باران‌های ناگهانی را کاهش می دهند.

گیاهان پوششی

به هر گیاهی که سطح خاک را بپوشاند و باعث بهبود باروری خاک شود گیاهان پوششی می گویند.
که می توانند شامل گیاهان لگومینوز که دارای فواید دیگری نیز برای خاک است، علف های هرز با سرعت رشد بالا باشد. که هر دو دارای توان تولید بیوماس بالایی هستند .

 همواره مهم‌ترین خصوصیت گیاهان پوششی سرعت رشد بالای آنها و ظرفیت پوشاندن خاک می باشد.
خصوصیات زیر باعث ایجاد گیاهان پوششی ایده ال می گردد:

بذرشان ارزان، دسترسی به آنها آسان باشد، برداشت ،ذخیره کردن و رشد آنها به راحتی صورت گیرد.
دارای رشد سریع بوده و قادر باشند در مدت زمان کوتاهی سطح خاک را بپوشانند.
در برابر آفات و بیماری‌ها مقاوم باشند.
قابلیت تولید مقدار زیادی مواد ارگانیک و مواد خشک را داشته باشند.
نیتروژن را در خاک تثبیت کرده و آنرا قابل استفاده برای گیاه کند.
دارای سیستم ریشه ای خرد کننده ی خاک متراکم باشند و همچنین باعث تولید خاک تجزیه شده گردد.
کاشت و مدیریت آن بصورت تک محصولی آسان باشد یا اینکه با دیگر محصولات رشد کند.
بتواند بعنوان علوفه یا دانه مثل دانه خوراکی عمل کند.

 

 لوبیای گاوی بعنوان یک گیاه پوششی

 لوبیای گاوی (Vinga unguicalata‌) یکی از مهم‌ترین لگومهاست که در محدوده مناطق گرم و نیمه گرم رشد می کند. این گیاه دارای خصوصیاتی است که آن را بعنوان گیاه پوششی ایده ال مطرح کرده اند:
این گیاه به خشکی مقاوم بوده و می تواند با آب خیلی کمی رشد کند.
این گیاه قادر به تثبیت نیتروژن در خاکهای فقیر است.
این گیاه به سایه مقاوم است بنابراین در کشت مخلوط قابل استفاده می باشد.
دانه های آن خوراکی است و می توان بعنوان یک منبع غذایی غنی از پروتئین برای دام ها استفاده کرد. این گیاه کاملاٌ‌به حمله آفات مقاوم بوده.
کشاورزان که در نواحی زیر صحرای آفریقا زندگی می کنند لوبیای گاوی را با ذرت ، سورگوم، ارزن و کاساوا کشت می کنند.

کشت نخود انتظاری

کشت نخود انتظاری

نخود در هوای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد باید کشت شود .درجه حرارت متوسط و مناسب برای جوانه زدن بذور ۷ درجه می باشد و بعد از سبز شدن تا ۹ درجه زیر صفر را تحمل می کند . اما در گلدهی سرما به آن خسارت می زند .نخود در مناطقی که دارای زمستان ملایم و نسبتا گرم است در پاییز و در نواحی سردسیر که طول دوره زمستان و یخبندان طولانی می باشد در بهار و بعد از سپری شدن فصل سرما کشت می شود . نخود طالب خاکهای شنی و شنی لومی می باشد و خاکهای سنگین برای آن مناسب نیست .در مزارعی که قبلا نخود کاشته نشده است باید بذور را با اکتریهای تثبیت کننده ازت آغشته کنیم . کشت را زمانی انجام می دهیم که درجه حرارت خاک تا عمق ۵ سانتیمتری صفر یا کمتر است و هر روز برودت هوا کاهش می یابد که حدود اول آبان تا اوایل دی می باشد .

ادامه نوشته

خلقت درخت میوه

ادامه نوشته

پوسیدگی فایتوفتورایی ریشه و طوقه درختان میوه

Phytophthora Root & Crown Rot                                                            

 

گونه های جنس Phytophthora در گیاهان مختلف تولید بیماری می کنند یکی از خطرناکترین بیماریها، پوسیدگی ریشه و طوقة درختان میوه است تا کنون بیش از 60 گونه فایتوفتورا شناسایی شده که بیش از 15 گونه از ایران گزارش شده است همة گونه های فاتیوفتورا انگل اختیاری هستند و روی گیاهان مختلف ایجاد بیماری می کنند گسترة میزبانی اغلب گونه ها هم زیاد است. پوسیدگیهای طوقه ، یقه و ریشة درختان سیب عملاً در تمام کشورهای سیب خیز جهان شیوع دارد ولی در گلابی فقط پوسیدگی طوقه گزارش شده است.

لطفاْ به ادامه مطلب بروید.

ادامه نوشته

نیاز های کلی گلخانه

ساختمان گلخانه

هزینه ساخت گلخانه به طور کلی به اندازه و ماده پوشش دهنده آن بستگی دارد. ساخت گلخانه با پوشش شیشه ای و قاب فلزی معولاً بیشترین هزینه را داراست. پوشش های دیگر مانند فایبر گلاس ، اکریلیک و پلی کربنات دارای هزینه ی متوسطی می باشند. پوشش پلی اتیلن با قاب چوبی دارای کمترین هزینه است.

تجهیزات حرارتی و تهویه نیز هزینه ای با توجه به ساختمان گلخانه و اندازه آن دارند. ساخت گلخانه های خورشیدی نیز امکان پذیر است اما به مهندسی خاصی نیازمند می باشد. اسکلت یا قاب گلخانه از فلز یا چوب ساخته می شود. فضای بین لایه های پوششی را می توان برای کمک به مقاومت در برابر وزش باد خالی از هوا نمود. گلخانه با اسکلت چوبی به آسانی ساخته می شود و انتخاب مناسبی برای سازنده است.

لطفاً به ادامه ی مطلب بروید.

ادامه نوشته

علل ریزش میوه در درختان

همیشه اختلاف فاحشی بین تعداد گل تشكیل شده روی درختان میوه در بهار و تعداد میوه رسیده به مرحله بلوغ وجود دارد. برای باغدار در سال كم بار وقتی میوه های كوچك یا نزدیك به رسیدن از درخت می اُفتد موجب ناراحتی می شود. حتی در سال های پُربار فقط حدود یك تا دو درصد گل ها تبدیل به میوه شده و برای تولید محصول رضایت بخش جهت برداشت می رسند. برای ریزش بیش از حد میوه درختان دلایلی وجود دارد و این ریزش عامل مهم در تعیین مقدار محصول قابل برداشت می باشد. همه میوه ها در بیشتر شرایط دچار ریزش مستمر بعد از گلدهی نمی شوند.

لطفاْ به ادامه مطلب بروید.

ادامه نوشته

شناسایی بزرگ ترین حشره دنیا

یک حشره شناس آمریکایی از شناسایی یک حشره غول پیکر خبر داد که وزن آن سه برابر وزن معمول یک موش و غذای مورد علاقه آن هویج است. این جانور بسیار عجیب سنگین ترین حشره ای است که تاکنون در جهان شناسایی شده است.

مارک موفیت حشره شناس دانشگاه کلورادو که این حشره را پیدا کرده می گوید: دو روز متوالی این حشره غول پیکر را در یک جزیره دوردست در نیوزلند تعقیب کردم تا توانستم آن را در حالی که هویج می خورد در دست های خود نگه دارم.

 

موفیت می گوید: از نظر وزنی این حشره سنگین ترین گونه ای است که تاکنون در طبیعت شناسایی شده است و وزن آن حدود سه برابر وزن یک موش معمولی است. این حشره عجیب شبیه به جیرجیرک بوده و بال های آن حدود ۱۷ سانتیمتر است.

این حشره غول پیکر فقط در جزیره دورافتاده «لیتل باریر» در نیوزلند مشاهده شده است.

منبع: تابناک

میوه ای که باعث جوانی می شود

آزمایش‌ها نشان می‌دهد که روغن این میوه، با مولکول‌های خطرناک (فری رادیکال‌ها) که در هرچیزی اعم از پیری، بیماری قلبی و سرطان نقش دارند، مبارزه می‌کند. دانشمندان معتقدند که اوکادو (Avocado) می‌تواند به عنوان سلاحی برای مبارزه با پیری و بیماری، مورد استفاده قرار گیرد.

آزمایش‌ها نشان داد که روغن این میوه، با مولکول‌های خطرناک (فری رادیکال‌ها. Free radicals) که در هرچیزی اعم از پیری، بیماری قلبی و سرطان نقش دارند، مبارزه می‌کند.
این مولکول‌ها بخصوص در میتوکندریا نیز رایج می‌باشند. میتوکندریا (mitoconderia)، موتورخانه کوچک در سلو‌ل‌ها می‌باشد که غذای خورده شده را تبدیل به انرژی می‌کند.
بسیاری از مواد شیمیائی آنتی‌اکسیدنت‌های موجود در سبزیجات و میوه‌ها همچون گوجه فرنگی و هویج نیز می‌توانند باعث از بین رفتن فری رادیکال‌ها شوند، اما آنها نمی‌توانند باعث از بین رفتن فری رادیکال‌های موجود در میتوکندریا شوند.

اما محققان در کنفرانس سالانه زیست- شیمی‌آمریکا، اعلام کردند که، مواد موجود در اوکادو، توانائی این فرایند را دارد.

آقای کرتس روجو، می‌گوید: مشکل این است که آنتی‌اکسیدنت‌های موجود در سائر میوه‌ها، قادر به ورود به میتوکندریا نمی‌باشند. بنابراین، فری رادیکال‌ها، به میتوکندریا آسیب می‌رسانند و موجب متوقف شدن تولید انرژی می‌شوند که در نهایت منجر به از بین رفتن سلول‌ها می‌شود.

فری رادیکال‌ها، محصول طبیعی متابولیسم است، اما با توجه به عواملی همچون آلودگی، دود دخانیات و تشعشع، به میزان بیشتری تولید می‌شود. آنها با خرابی در بدن، باعث از بین رفتن پوسته سلول، پروتئین‌ها و حتی DNA می‌شوند.

این پدیده، یکی از محرک‌های اصلی در پیر شدن می‌باشد و تصور می‌شود نقش مهمی‌در سرطان و آسیب به شریان‌ها دارد.

بر اساس گزارش میل آنلاین (Mail Online)، محققان دریافتند که روغن اوکادو، به سلول‌های مخمری که در معرض تراکم زیاد آهن – به عنوان یک عنصر در تولید فری رادیکال‌ها- هستند، اجازه بقاء می‌دهد.
محققان معتقدند که روغن اوکادو در ترکیبات، شبیه روغن زیتون می‌باشد که مصرف آن به طور فوق العاده، سطح بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد.
تحقیقات قبلی که در مکزیک، به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده اوکادو انجام شد، نشان داد که این میوه باعث کاهش سطح کلسترول خون و چربی‌های مرتبط با دیابت نیز می‌شود.

منبع: جوان امروز

معرفی چند مدل خاک ورز مرکب (حفاظتی) سازه کشت کاوه بوکان

خاک ورز مرکب(حفاظتی) مدل دلتا ۵

Model: HSP 220

مشخصات فنی

عرض کار

2.2 m

ساق دوباره نشین خودکار

5

تعداد دیسک

4-6

قدرت مورد نیاز

100 hp

وزن دستگاه

900 kg

خاک ورز مرکب(خفاظتی) مدل اگرومت 7

اگرومت 7 جدیدترین و کاملترین پدیده خاک ورز حفاظتی از تولیدات شرکت سازه کشت بوکان میباشد که توسط تراکتورهای 6 سیلندر با قدرت 100 اسب بخار مانند تراکتور مسی فرگوسن (ITM 399) قابل کشش بوده و دارای سیستم های ایمنی محافظت از سنگ (اتوریست) فنری بر روی ساقه های دستگاه و دیسکهای کنگره دار نیز دارای فنرهای محافظت از سنگ میباشد. ساقه ها دارای تیغه های چیزل اسکنه ای و باله های برشی بسیار مقاوم، با زاویه برش و نفوذ عالی در خاک میباشد که این مزایا و همچنین عرض کار 2.5 متری در مدل اگرومت 7 توسط تراکتور 6 سیلندر با سرعت مناسب 6 تا 9 کیلومتر در ساعت پدیده ای جدید و عالی در عرصه خاک ورزی حفاظتی کشور میباشد.

مشخصات فنی

عرض کار

2.5 m

ساق دوباره نشین خودکار

7

تعداد دیسک

6

قددرت مورد نیاز

100-110 hp

وزن دستگاه         800    kg          دارای تاییدیه از مرکز آزمونهای کشاورزی

 

 منبع: سایت http://www.sazehkesht.com/fa205

کشاورزی حفاظتی       

افزایش سریع و روز افزون جمعیت کشور و تقاضا برای تغذیه مردم لزوم برنامه ریزی برای تامین غذای کافی را بیش از پیش آشکار می نماید که این امر یکی از چالش های مهم برای آینده بشر است.

کشور ایران با قرار گرفتن در عرض جغرافیائی 28−40 درجه در نوار خشک و نیمه خشک قرار گرفته و کمبود بارندگی، توزیع نامناسب آن و تبخیر زیاد مواردی می باشد که از اختیار بشر خارج بوده ولی برنامه ریزی برای استفاده بهینه از نزولات آسمانی و دستیابی به علم نوین موهبتی است که خداوند به بشر ارزانی داشته و خاک تنها کارخانه ای است که بدون اینکه به مواد اولیه احتیاج داشته باشد نسبت به تولید اقدام می کند و در عین حال تولید آن مستمر و دایمی است.

حدود 350 میلیون هکتار از اراضی جهان در اثر اجرای عملیات خاک ورزی شدید و نامناسب دچار فرسایش و تخریب شده است و میزان کل فرسایش خاک در جهان 26 میلیارد تن تخمین زده می شود و سهم ایران در حدود 2 میلیارد تن می باشد پس با خاک مهربان باشیم.

ادامه نوشته

کشت بافت، تولید سیب را متحول می کند

سیب از محصولات اصلی کشاورزی ایران است و مناطق مختلف کشور به عنوان قطب های مهم تولید این محصول استراتژیک، نقش مهمی در تامین، عرضه و صادرات آن در سطح کشور و منطقه ایفا می کنند. تاکنون باغداران و سیب کاران سنتی ما عملکردی بسیار پایین تر از عملکرد جهانی داشته اند. گفته می شود استفاده از فناوری کشت بافت برای ارتقا ی عملکرد محصولات مختلف کشاورزی از جمله سیب می تواند بسیار موثر واقع شود، به گونه ای که تحقیقات نشان داده است پایه های حاصل از این روش می تواند عملکرد باغ های سیب را تا 2 برابر افزایش دهند.

ادامه نوشته

چوپان درغگو به کمک کشاورزی می آید

داستان چوپان درغگو و فریادهای گرگ آمد، گرگ آمدش را به یاد داریم. فریاد های هشدار باش پی در پی و دروغین پسرک چوپانی که اهالی روستا را به بهانه حمله گرگ فرا می خواند تا این که بالاخره بی اعنتنایی و جدی نگرفتن فریادها برایشان گران تمام شد. این روایت پند آموز کتاب فارسی دبستان از قرار معلوم در طبیعت هم وجود دارد که نقش شخصیت های اصلی داستان را گیاهان و حشرات ایفا می کنند.

ادامه نوشته

زراعت سیر ( قسمت دوم )

كاشت متراكم تر در داخل رديفها و بين رديفها مي تواند عملكرد را افزايش دهد اما هزينه كاشت نيز افزايش مي يابد. كاشت نزديك به هر در داخل رديفها اندازه پيازها را تا اندازه اي كاهش مي دهد. بنابر اين نسبت عملكرد ممكن است كم شود. سيرچه ها را بايد به طور قائم كه قاعده آنها در پايين باشد در خاك قرارداد تا عملكردبيشتر شود از آنجايي كه سيرچه ها در ته حفره بايد با فشار قرار داده شوند و خاك اطراف و روي آنها نيز تحت فشار قرار گيرد تا هوايي در اطراف سيرچه ها نماند. كاشت دستي موثر تر است . دركاشت سرچه ها ، مي بايست پوسته هاي كمي داشته باشند. از سيرچه هاي ناسالم و صدمه ديده نبايد براي كاشت استفاده كرد چون ممكن است حامل بيماري هايي مانند پوسيدگي سفيد، پوسيدگي قاعده و نماتدها باشد.

نوع خاك مي تواند در تعيين فواصل آبياري و ميزان آب مصرفي در هر دوره مؤثر باشد. به طوري كه در خاكهايي با بافت سبكتر دور آبياري كوتاهتر و ميزان آب مصرفي در هر دوره كمتر مي باشد. در حالي كه در خاكهاي با بافت سنگين تر مي توان دور آبياري با افزايش داد. گفتني است كاهش مدار آبياري در خاكهاي سنگين موجب افزايش رطوبت خاك شده و ميتواند باعث توسعه بيماريهاي قارچي گردد.

لطفاْ به ادامه مطلب بروید.

ادامه نوشته

زراعت سیر ( قسمت اول )

مقدمه

سير احتمالا اولين بار در آسيا مركزي نزديك مغولستان يا افغانستان كشت و سپس توسط مهاجرين اوليه به شرق اروپا و شرق آسيا منتقل شده است .درگذشته ايران يكي از صادر كنندگان سير به كشورهاي اروپايي بوده كه متاسفانه به علت بي توجهي به اين محصول امروز ساير كشورهاي جهان مانند چين ، كره ، اسپانيا ، مصر، تايلند ، آرژانتين و آمريكا با عملكرد و توليد بالاي اين محصول و ارائه به موقع به بازار جزء صادر كنندگان اصلي اين گياه در آمده اند .

سير از گياهان علفي است و دربين گياهان پيازي از لحاظ توليد جهاني پس از پياز خوراكي قرار دارد كه به آساني انبار مي شود و مصارف غذايي و دارويي دا رد .مردمان جنوب اروپا و آسيا در بيشتر غذا ها از سير استفاده مي كنند .سير در مقايسه با داروهاي تجارتي ايمن و ارزا ن مي باشد و به سهولت در دسترس است .سير در شرايط مختلف آب وهوايي و انواع خاك ها كشت مي شود و آفات كمي دارد .

لطفاْ به ادامه مطلب بروید.

 

 

ادامه نوشته

اسامی علمی گلها

نام فارسی

روش تکثیر

نام علمی

بنفشه

بذر

viola sp

مینا چمنی

بذر

Bellis  perennis

همیشه بها ر

بذر

Calendula  officinalis

شب بو

بذر

Matthiola  annua  

زنبق

تقسیم و ریزوم

Iris  sp

سنبل

پیاز

Hyacinthus  sp

لاله

پیاز

Tulipa

ادامه نوشته

همایش روز درختکاری

طراحی و اجرای و کاشت نهال در محوطه دانشگاه پیام نور مهاباد- اسفند 91

طراحی و اجرا:  توسط دانشجویان رشته کشاورزی ورودی 88

سامان محمد امینی- کامل شکاک نیا- امین رحمن پورآذر- مهدی آذریار- ارسلان علیزاده- علیرضا پورعلی- علی ستاری- غفور بهاردوست- لقمان احمدی- سروه ابراهیمی اصل- سمیرا بهاری- گلاله شیخ آقایی- شهناز فیضی- کلثوم قادرمزنه- کلثوم رستم پور- نسرین قادریبا

همکاری اداره منابع طبیعی و شهرداری مهاباد

نوع گونه های کاشته شده: درختان و گونه های بومی منطقه کوه های زاگرس و شمال غرب کشور

 کاشت نهال بهتر است به وسیله ی دو نفر انجام پذیرد که یکی از آنها به طور عمودی در شکاف وسط خط کش کاشت طوری قرار بگیرد که طوقه ی درخت را در سطح فوقانی خط کش مهار نموده و دیگری با بیل خاک مورد نیاز چاله را بریزد. پس از پر شدن چاله با پا فشار مختصری به اطراف درخت داده و پس از کاشت، نهال را با قیم می بندند.
1- پس از انجام کاشت و پرکردن گودال، باید با فشار دادن خاک اطراف نهال با پا یا بیل، خاک اطراف ریشه ها را به طور کامل محکم کرد تا محفظه ی هوا در اطراف ریشه ها باقی نماند و همچنین مقدار نشست خاک که در اثر آبیاری به وجود می آید و باعث گود افتادن نهال می گرددبه حداقل کاهش یابد.
2- عمق کاشت باید طوری باشد که محل پیوند، دست کم چند سانتی متر بالای سطح خاک واقع شود تا از ریشه دار شدن گیاه از بالای پیوند که ممکن است اثر پایه را خنثی کرده و نیز از گود افتادن درخت ( یعنی قرار گرفتن آن درعمق زیاد خاک ) که به اصطلاح باعث خفگی آن خواهد شد جلوگیری به عمل آید.
3- در حین جابجایی نهال، باید ریشه از هوا و باد در امان باشد. برای ایجاد تعادل بین ریشه و اندام های هوایی باید قسمتی از سرشاخه ها هرس شود تا جبران ریشه های از دست رفته باشد و تعادل تاج با ریشه برقرار گردد.
4- بلافاصله پس از کاشت، نهال ها را باید آبیاری کرد. در غیر این صورت احتمال نهال های خشک شده بالا خواهد رفت و نیاز به کاشت مجدد یا واکاری خواهد بود.
5- بعد از تصمیم گیری در مورد نقشه ی کاشت، باید آن را به کمک طناب و چند عدد چوب پیاده کرد و بعد از مشخص شدن جای درختان، محل آنها را با میخ های چوبی نشانه گذاری کرد.
6- جهت حفاظت درختان جوان از جویده شدن تنه ی آنها به وسیله ی حیوانات جونده، قرار دادن حفاظ دور تنه درخت الزامی است.
7- در نقاطی که باد منظم می وزد، رشد پیوندک باید رو به باد قرارداشته شود تا از شکسته شدن گیاه در اثر فشار باد جلوگیری گردد. در نقاط بادخیز استفاده از قیم برای نگهداری نهال، در سال های اول، توصیه می شود.
8- نهال تازه کاشته شده را باید حتما با بستن قیم محکم در کنار آن، از تکان خوردن و خم شدن حفظ کرد.
9- باید نهال های کشت شده را به روش صحیح هرس و شکل دهی کرد.
10- قبل از خرید نهال باید از حسن شهرت و امانتداری و سوابق تولیدی موسسه ی تهیه نهال اطمینان حاصل کرد و بهتر است انتخاب نهال و خرید آنها با نظر و کمک کارشناس باتجربه انجام گیرد.
11- تهیه ی نهال مرغوب از ارقام انتخابی باید مورد توجه قرار گیرد. اگر باغ وسیع باشد می توان نهال ها را با احداث نهالستان در محل فراهم کرد، در غیر این صورت بهتر است نهال ها از یک موسسه ی مورد اعتماد خریداری شود.
12- عمق کاشت مهمترین موضوع است و باید نهال طوری در چاله قرارگیرد که طوقه در مجاورت سطح خاک واقع شده و محل پیوند بیرون باشد. برای توفیق در این کار حتماً باید از خط کش درختکاری استفاده شود.
13- نهال های مسن هر چند ممکن است زودتر به بار برسند ولی به علت بالا بودن تلفات جابه جایی و امکان اینکه به طرز مطلوب هرس و فرم دهی نشده اند مقرون به صرفه نیست.
14- نهال های انتخابی باید عاری از هرگونه شپشک و تخم حشرات بوده و فاقد بیماری های قارچی، باکتریایی، نماتود ریشه و عاری از امراض ویروسی که با پیوند منتقل می شوند باشند.
15- باید سطح زمین را خوب شخم زده و آماده کرد و حتی الامکان چاله ها را بزرگ گرفت و خاک آن را تعویض نموده و اصول تغذیه کودی را در نظر گرفت.
16- در انتخاب ارقام مناسب، توجه به تطابق با شرایط اقلیمی خاص منطقه، تطابق با شرایط باغ از نظر خاک، تطابق ارقام با همدیگر از نظر تلقیح، مسائل اقتصادی، امکان حمل، انبارنمودن و فروش محصول به قیمت مناسب از مسائل ضروری است.
گونیا کردن زمین
برای اینکه عملیات داشت و برداشت در باغ در آینده به آسانی انجام پذیرد، امکان استفاده از ماشین آلات مختلف در عملیات از قبیل سمپاشی و دفع علف های هرز و غیره میسر باشد بایستی درختان را روی ردیف کشت نمود.
برای این منظور ابتدا در گوشه ی زمین به وسیله ی دو میل چوبی و مقداری نخ یک خط مستقیم کشیده و خط دیگر را بر آن عمود رسم می کنیم. برای رسم دو خط عمود بر هم در روی زمین می توان از خاصیت مثلث قائم الزاویه ( مربع وتر برابر است با مجموع مربعات دو ضلع دیگر) استفاده کرد. بدین ترتیب که خطی در امتداد یکی از ابعاد زمین رسم کرده بر روی آن از نقطه A به اندازه 4 متر جدا می کنند تا نقطه B به دست آید. سپس دایره های به کمک ریسمان به مرکز A و به شعاع 4 متر و دایره ی دیگری به فاصله ی 3 متر در امتداد ضلع دیگر از نقطه ی A اندازه گرفته از انتهای 3 متری به مرکز C و شعاع 5 متر رسم کرده و خط AB را امتداد می دهیم. این خط عمود بر خط AC خواهد بود. سپس از نقطه A شروع کرده به اندازه ی فواصلی که برای درختان در بین ردیف ها در نظر گرفته می شود جدا می کنیم و این کار را روی خط AC و هم روی خطAB انجام می دهیم و خطوطی به موازات دو خط اولیه رسم می کنیم در نتیجه ی این کار، زمین به صورت شبکه ای درمی آید و این خطوط در نقاطی همدیگر را قطع می کنند کلیه نقاط حاصله محل کشت درختان خواهد بود که بایستی با کوبیدن میخ های چوبی یا ریختن مقداری گچ آنها را علامتگذاری نمود. این روش، روش کاشت چهار گوش است البته درختان به صورت لوزی و شش گوش نیز کاشته می شوند.


آماده کردن چاله های غرس نهال
با وجود آنکه قبلاً به تمام زمین کود حیوانی داده شده ولی در موقع کشت درخت نیز باید مقداری کافی کود حیوانی و کود ماکرو ( فسفر– پتاسیم- گوگرد) که دیر حل هستند با خاک سطحی زمین چاله های حفرشده مخلوط و داخل چاله ها ریخته شود، زیرا همانطور که می دانیم درخت مدت زیادی باید در محل خود بماند.
از طرف دیگر افزودن انواع کودها به اطراف ریشه پس از کاشت کار دشواری است. ثانیاً کودهای فسفره و پتاسی که پس از کشت به درخت داده می شود در اثر قدرت لایه های خاک در جذب و نگهداری در سطح فوقانی باقی مانده و به اعماق ریشه درخت نمی رسد. بنابراین برای داشتن درخت سالم و قوی لازم است در موقع کشت، مواد غذایی کافی در اختیار آن گذاشته شود. در موقع کاشتن نهال در چاله باید توجه داشت که گیاه به همان عمق که در خزانه ی زیر خاک بوده، در خاک محل اصلی کاشته شود زیرا در صورت کاشت عمیق تر قسمتی از ساقه به زیر خاک رفته و پس از مدتی خواهد پوسید و ممکن است موجب خشک شدن درخت شود.
با توجه به این که چون پس از کاشتن نهال با آبیاری پای نهال، خاک چاله کمی نشست می کند، این مسئله ممکن است باعث پایین رفتن ریشه شده و بعد ها در اثر کود دادن و امثال آن به تدریج خاک در اطراف قسمتی از تنه قرار گیرد؛ بنابراین نهال باید زمانی کشت شود که خاک به اندازه ی کافی نشست کرده است تا طوقه و به همان عمقی که در نهالستان بوده زیر خاک قرار گیرد و قسمتهایی از ساقه در خاک فرو نرود. به خصوص باید توجه کرد که محل پیوند در خاک مدفون نشود.
گاهی برای اینکه نشست خاک پس از کاشت مشکلی را پیش نیاورد پس از گودبرداری، کوددهی، پر کردن مجدد گودال ها، آبیاری صورت می گیرد و پس از گاورو شدن، چاله ای را به اندازه ی حجم ریشه ی نهال دوباره برداشته و نهال را در عمق لازم در چاله می گذارند.
نهال ها باید حتی المقدور ظرف مدت کمی پس از بیرون آوردن از خزانه به محل اصلی انتقال داده شود. زیرا ریشه های عریان که در معرض آفتاب یا بارندگی قرار می گیرند به سرعت خشک و از بین خواهند رفت. لذا به منظور جلوگیری از خشک شدن ریشه در فواصل دور این کار باید نهال ها بسته بندی و در کیسه ای که پر از کاه یا پوشال مرطوب است قرار داده شوند و به محل اصلی انتقال یابند.

هرس اولیه بعد از کاشت نهال
در هنگام کاشت بیشتر نهال های میوه، باید ابتدا ریشه را با قیچی تیز هرس کرد تا اولاً سرریشه ی اصلی قطع و گیاه تحریک به تولید ریشه فرعی شود. ثانیا قسمت های انتهایی ریشه ها، که بیشتر در اثر کنده شدن از خاک خزانه زخمی و به طور نامرتب قطع شده، دارای یک سطح صاف شود، زیرا ریشه های زخمی مورد حمله انواع قارچ ها و باکتری ها قرارمی گیرد و از بین می روند، در حالیکه اگر محل بریده شده صاف باشد به راحتی ترمیم می گردد و از نفوذ عوامل بیماریزا جلوگیری می کند.
گودبرداری
پس از آنکه محل درختان در زمین اصلی مشخص شد آنها را با گچ و یا کوبیدن میخ های چوبی علامت گذاری و سپس به کندن گودها یا چاله ها می پردازیم.
الف - زمان گودبردای یا چاله کنی با زمان درختکاری در ارتباط است بدین معنی که اگر موقع کاشت نهال در اواخر پائیز باشد، چاله ها نیز بایستی در پائیز کنده شود. ولی اگر نهال ها در اوائل بهار یا اواخر زمستان کاشته خواهند شد می توان چاله کنی را نیز به اواخر زمستان موکول نمود، اما باید توجه داشت بهتر است حفر چاله ها در پائیز صورت گیرد تا بارندگی های زمستان در داخل چاله پرشده و قسمتی جذب خاک اطراف چاله شود و در اثر یخبندان خاک اطراف چاله خرد و پوک گردد. بدیهی است در این صورت ممکن است چاله ها کمی مرمت لازم داشته باشد.

ادامه نوشته

سمینار انجمن علمی کشاورزی با موضوع کشاورزی نوین

انجمن گروه کشاورزی دانشگاه پیام نور مرکز مهاباد در تاریخ ۱۳ آذر سمیناری را با موضوع کشاورزی نوین برگدار کرد.  در این سمینار جمعی از اساتید دانشگاه نیز  سخنرانی و مطالبی را ارائه دادند.

اساتید شرکت کننده در سمینار:

۱- جناب آقای دکتر خلیلی ریاست  دانشگاه ( بحث در مورد روش های انتقال ژن در گیاهان)

۲- جناب آقای دکتر رئوف مصطفی زاده ( بحث در مورد روش های صحیح استفاده از آب در زمینه کشاورزی و کشاورزی بدون شخم)

۳- جناب آقای دکتر صالحی (بحث در مورد مکانیزاسیون کشاورزی)

۴- جناب آقای دکتر سالار عشایری (بحث در مورد سهم آبیاری نوین در کشاورزی نوین)

۵- جناب آقای دکتر قاسمی (بحث و سخنرانی در مورد آفات و بیماری های گیاهی)

۶- جناب آقای مهندس عباس پور محمد اقدم (بحث در مورد هیدرولوژی آب)

۷- سرکار خانم مهندس بومی (بحث در مورد کشاورزی نوین و محیط زیست)

حامیان مراسم سمینار:

- شیرینی سرای تشریفات

- آزمایشگاه خاک سرکار خانم عزیزی

لطفاً برای مشاهده تصاویر سمینار به ادامه مطلب بروید.

ادامه نوشته

بیماری آتشک (Fire Blight)

یکی از بیماری‌های مهم و خطرناک درختان میوه دانه‌دار در جهان و نیز ایران است.این بیماری حتی اگر در برخی مناطق، انتشار کمی هم داشته باشد، خسارات سنگینی را به درختان تحمیل می‌کند. بنابراین لازم است برنامه کنترلی دقیقی برای مهار بیماری در مناطق انتشار آن به اجرا درآید. این بیماری اولین بار از نیویورک گزارش شده و تا ۲۰۰ سال محدود به آمریکای‌شمالی بود. با ورود مهاجران به آمریکای شمال غربی، این بیماری نیز در این مناطق گسترش پیدا کرد به ‌طوری که تا اوایل سال‌های دهه ۱۹۰۰ به تمام مناطقی که سیب و گلابی در آن کشت می‌شد، سرایت پیدا کرد.در خارج از ایالات متحده، بیماری اولین بار در سال ۱۹۱۹ از کشور نیوزلند گزارش شد و بعد از آن در اواخر دهه ۱۹۵۰ در انگلستان شیوع پیدا کرد. پس از آن، بیماری در تمام اروپا و مدیترانه گسترش یافت و خسارات زیادی به درختان میوه وارد کرد. امروزه در کشورهایی که بیماری در آنها گزارش نشده، مقررات سخت قرنطینه‌ای برقرار است. در ایران، بعد از سال‌ها قرنطینه اولین بار در بهار ۱۳۶۸ از کرج گزارش شد و در حال حاضر از بیماری‌های مهم قرنطینه داخلی است در حالیکه به سرعت مرزهای قرنطینه را در هم شکسته و در حال پیشروی است. این بیماری اکنون در استآنهای تهران، آذربایجان، قزوین، زنجان و... خساراتی در ‌پی دارد. خسارت این بیماری اصولا متوجه خانواده گیاهان Rosaceae (درختان به، سیب، گلابی، گل‌سرخ و سایر گیاهان زیتنی این تیره و به تازگی گیاه خاکشیر) بوده و عامل بیماری باکتری Erwinia amylovora از خانواده‌ Entrobacteriaceae است. جنس‌های مهمی از باکتری‌ها از جمله جنس مشهور سالمونلا که از باکتری‌های بیماری‌زای انسانی و جانوری است در این خانواده جای می‌گیرند.

ادامه نوشته

قارچ کش ها و سموم و نحوه تاثیر آنها

بازدارنده های ایزومراز8٫7∆و روکتاز14∆

طیف کنترل کنندگی بیماری به وسیله بازدارنده های ایزومراز 7٫8∆ و ردوکتاز14∆ نسبت به بازدارنده های دمتیلاسیون 14 محدودتر است و استفاده عمده آنها علیه سفیدکهای پودری (Erysiphales) است.

فقط هفت قارچ کش تجاری وجود دارد که ایزومرهای 7٫8∆و مرحله ردوکتاز 14∆ بیوسنتز استرول را بازداری می نماید که عبارت از:فن پروپیمورف،فن پروپیدین، تری دمورف(کالکسین)، دودمورف، آلدیمورف، پیپرالین(قدیمی ترین عضو این گروه) و اسپیرو کسامین (جدیدترین عضو این گروه) می باشند.

استفاده بسیار زیاد DMIs علیه سفیدک پودری غلات باعث ایجاد مقاومت و کاهش کنترل به سطحی پایین تر از سطح قابل قبول تجاری شده است موفقیت اخیر بازدارنده های ایزومراز 7٫8∆ و ردوکتاز 14∆ مرهون جمیع تحقیقات انجام شده برای کنترل عوامل سفیدکهای پودری می باشد. با وجودی که بازداری ایزومراز و ردوکتاز در مطالعات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است ، اهمیت نسبی این دو مرحله هدف، هنوز به خوبی مشخص نشده است. درE.graminis ، مهمترین پاتوژن هدف برای این گروه، تری دیمورف(کالکسین) یک بازدارنده بسیار فعال واکنش ایزومراز است، در صورتی که فن پروپیدین فعالیت ضعیفی دارد. فن پروپیمورف هر دو آنزیم را بازداری می کند. به علاوه بعضی مطالعات نشان داده اند که در مخمر Saccharomyces cerevisiae اثرات فن پروپیمورف روی میزان استرول و سلامت غشاء می باشد. مطالعات دیگر اثرات غیر وابسته به فعالیت ایزومراز 7٫8∆ را نشان داده اند. بازداری مورفولینی ردوکتاز 24(28)∆ ترانس متیلاسیون 24∆ و مرحله حلقوی شدن اسکوآلین (Squalene cyclization) نیز به عنوان نحوه عمل احتمالی ذکر شده اند، که تشابه ساختمانی نزدیکتری بین ماده اولیه در این جایگاههای هدف در نظر گرفته می شود.

ادامه نوشته

تاریخچه GPS یا (  GPS(Global Positioning System

 از زمان قبل تاریخ مردم سعی میکردند یک راه قابل اطمینان پیدا کنند که آنها را راهنمایی کند که کجا هستند و چگونه به سمت یک مسیر مورد نظر حرکت کنند و آن را پیدا نمایند.

 غارنشینان برای تهیه غذا وقتی به شکار می رفتند از سنگ ها و شاخه های درختان برای علامتگذاری استفاده می کردند.

ملوانان ابتدا سواحل را با دقت بررسی می کردند تا از گم شدن جلوگیری نمایند.

 فنیقیهای باستان از ستاره شمالی برای سفر به مصر وجزیره کرت استفاده می کردند.

هومر الهه آتنا به اودیسه گفته بود که هنگام سفر در جزیره کالیپسو دب اکبر را سمت راست خود قرار بده.

کشف قطب نمای مغناطیس و دستگاه زاویه یاب پیشرفت مهمی در مسیر یابی بود.

ادامه نوشته

تنفس هوازی و بی هوازی در موجودات زنده

تنفس:انرژی برای متابولیسم گیاه

تنفس فرایندی است که انرژی ذخیره شده در مولکولهای الی برای انجام کارمتابولیک را ازادمی کند. فرایندی که در همه سلولهای زنده انجام می شود .سرعت آن بوسیله انزیمها و دی اکسید کربن ازاد شده و آب کنترل می شود. تنفس ،دم و بازدم هوا بوسیله حیوانات مشابه تنفس در گیاهان نیست. حیوانات و گیاهان هر دو تنفس می کنند اما گیاهان مانند حیوانات نفس نمی کشند،سیستم تنفسی اختصاصی دارند. در گیاهان گازها درون گیاه منتشر می شوند.(از میان روزنه ها یا مستقیما در میان سلولهای اپیدرمی) جایی که انها اشغال می کنند در تماس با غشای سلولی مرطوب و سپس حرکت در آب با شیب انتشار بین و در داخل سلولهاست. انتقال دهنده های اختصاصی (از قبیل هموگلوبین در خون انسان )یا اندامهایکمک کننده در انتشار (از قبیل ششها یا آابشش ها) ندارند. گلوکز مولکول شروع کننده تنفس است. همچنین ذخایر دیگر مسیر های متفاوت یا حالت کمپلکس کربوهیدراتها را دنبال می کنند. قبل از تحمل اکسیداسیون تنفسی به گلوکز شکسته می شوند. تنفس می تواند به مراحل زیر تقسیم شود:

لطفاْ به ادامه مطلب بروید.

ادامه نوشته

تولید مثل در قارچ ها

تولید مثل در قارچ ها به دو روش انجام میگیرد.

1-    تولدی مثل غیر جنسی ( Asexual reproduction )

2-    تولید مثل جنسی ( Sexual reproduction )

 

اسپورهای غیر جنسی قارچ ها معمولاً  برای تکثیر، انتشار و بقای آنها بکار می آید. اسپورهای جنسی بیشتر در ایجاد نوترکیبی ( Recombination ) و ژنوتیپ های جدید بکار می آید. اسپور قارچ ها با جوانه زدن تولید لوله تندش ( Germ tube ) می کند که پس از رشد، هیف قارچ را به وجود می آورد. رنگ ، اندازه ، تعداد حجره و نحوه تشکیل اسپور قارچ ها متنوع و در شناسایی انها به کار می رود. مرحله جنسی بعضی از قارچ ها هنوز شناسایی نشده است. و برخی از آنها عقیم هستند و اسپور جنسی و غیر جنسی تولید نمی کنند. تولید مثل غیر جنسی را تکثیر رویشی (  Somatic reproduction  ) هم می گویند. در تویید مثل غیر جنسی آمیزش هسته ها و ترکیب آنها و میوز وجود ندارد در صورتی که در تولید مثل جنسی با آمیزش دو گامت نر و ماده و به دنبال آن میوز، نوترکیبی و ژنوتیپ جدید به وجود می آید.

گامت ها یا اندام های جنسی نر و ماده ترکیب و سلول تخم بوجود می آید. اندام حامل گامت ها را گامتانژ ( Gametangium ) می گویند. اگر گامت نر و ماده روی یک هیف باشد به آن قارچ هموتالیک ( Homothalic ) و اگر روی دو هیف جدا باشد هتروتالیک ( Heterothalic ) می گویند.

در آمیزش جنسی گامت نر و ماده ابتدا مرحله پلاسموگامی ( Plasmogamy ) یعنی اختلاط پروتوپلاسم دو گامت نر و ماده و تولید سلول دی کاریوتیک ( Dikariotic ) دارای n+n کروموزوم انجام و سپس هسته های این سلول با هم اختلاط و سلول تخم ( Zygot ) دیپلوید 2n کروموزومی به وجود می آید این مرحله را کاریوگامی ( Kariogamy ) می گویند. در مرحله آخر میوز انجام و اسپوهای جنسی n کروموزومی تولید می شوند. در تولید مثل غیر جنسی اندام های جنسی و گامت ها نقش ندارند و این مرحله در تکثیر و انتشار و بقا قارچ نقش مهمی دارد و در یک فصل زراعی چندین بار تکرار می شود.

تولید مثل غیر جنسی به روش های مختلف مانند قطعه قطعه شدن ( Fragmentation  ) و تولید آرتروسپور ( Artrospore ) تقسیم سلولی ( Fission ) ، جوانه زدن ( Budding ) ، تولید کلامیدوسپور ( Chlamydospore ) و تولد اسپور غیر جنسی روی کنیدی بر یا کنیدیوفر بصورت آزاد یا درون محفظه ای بنام اسپورنژیوم ( Sporangium ) صورت می گیرد.

منبع: بیماری شناسی گیاهی و بیماری های گیاهی

تالیف علی روستایی (عضو هیات علمی دانشگاه تهران) انتشارات جهاد دانشگاهی واحد تهران

 

اصطلاحات و نکات کلیدی اصول اصلاح نباتات و نمونه سوالات ارشد اصول اصلاح نباتات

واریته

گروهی از گیاهان داخل یک گونه را که در بعضی از صفات مورفولوژیکی و فیزیولوزیکی به یکدیگر شباهت دارند ، واریته می نامند.

(اصطلاح واریته زراعی و واریته به طور معادل مورد استفاده قرار می گیرد.)

(به لینه های اینبرد در گیاهان دگر بارور واریته نیز گفته می شود)

 

رقم یا لاین

جمعیت هایی را که از تکثیر یک یک ژنوتیپ هموزیگوس و یا هتروزیگوس به صورت خودباروری به وجود می آیند، به نام رقم یا لاین خوانده می شود.

ادامه نوشته

سموم قارچي

تاريخچه

واژه مايکوتوکسين اولين بار در سال 1962 ميلادي پس از اينکه حدود صدهزار بوقلمون در انگليس در اثر يک بيماري ناشناخته مردند، رواج يافت. اين بيماري ناشي از سم توليد شده از قارچ آسپرژيلوس فلاووس روي خوراک پرندگان بود. به دنبال اين بحران دانشمندان احتمال دادند ساير متابوليت‌هاي قارچ‌ها نيز ممکن است کشنده باشند. سال‌هاي بين 1960 تا 1975 دوره طلايي مطالعات در مورد سموم قارچي بود، چرا که دانشمندان تحقيقات وسيعي را درباره اين عوامل مولد سم انجام دادند.

مقدمه

قارچ‌ها گروه بزرگي از ميكروارگانيسمها مي‌باشند که تعداد بسيار کمي از آنها بيماريزا هستند. با اين حال اهميت بيماريزايي آنها چندان زياد نيست و در صورت رعايت بهداشت و عملکرد مناسب سيستم ايمني بدن،  به ندرت فردي در زندگي به بيماري قارچي مبتلا مي‌شود. بعضي از بيماري‌هاي قارچي، بيماري‌هاي شغلي هستند، مثل بيماري قارچي پاي ورزشکاران. در مقابل سموم قارچي از اهميت قابل توجهي برخوردارند و همواره در کنار سموم دفع آفات نباتي و فلزات سنگين قرار مي‌گيرند. سموم قارچي مولکول‌هاي کوچکي هستند که به عنوان متابوليت‌هاي ثانويه توسط قارچ‌هاي رشته اي توليد مي‌شوند.

شرايط توليد سم و علايم بيماري

بعضي از قارچ‌ها اگر بر روي يک ماده غذايي رشد کنند، تحت شرايط خاص توليد سم مي‌کنند که در واقع متابوليت‌هاي خاصي از قارچ هستند.  همه گونه‌هاي يک قارچ سم توليد نمي‌کنند، مثلا بعضي گونه‌هاي آسپرژيلوس،  مولد سم هستند. از طرفي ممکن است يک نوع قارچ بيش از يک نوع سم توليد کند يا يک نوع سم توسط چند نوع قارچ به وجود آيد. قارچ‌ها بسته به اينکه بر روي چه ماده‌اي رشد کنند، ممکن است سموم متفاوتي توليد کنند. مثلا قارچ کلاويسپس پورپورا وقتي بر روي چاودار رشد مي‌کند سم توليد مي‌کند، ولي روي ساير مواد غذايي سم توليد نمي کند يا مقدار ناچيزي سم توليد مي‌کند. شرايط انبار مثل رطوبت،  دما،  اکسيژن و مواد غذايي مورد استفاده قارچ در توليد سم موثرند.  دماي مطلوب قارچ‌ها براي ساخت سموم بين 20 تا 30 درجه سانتيگراد مي‌باشد. عدم وجود قارچ در يک ماده غذايي دليل بر عاري بودن از سم نمي باشد. سموم به دليل اينکه در حالت خشک ماهيت الکترواستاتيک دارند، به راحتي در فضا پخش مي‌شوند.  سموم قارچي به دليل وزن مولکولي پايين، قادر به تحريک سيستم ايمني نيستند، ولي مي‌توانند با پروتئين‌هاي حامل باند شوند،  در نتيجه بر عليه آنها پادتن ساخته مي‌شود. علايم بيماري بستگي به نوع قارچ دارد.  ميزان سم و مدت تماس با آن، سن و جنس مصرف کننده، ميزان سلامت، وضعيت تغذيه اي و ژنتيک در بروز علايم مسموميت تاثير دارند، بنابراين شدت مسموميت مي‌تواند تحت تاثير فاکتورهايي مثل کمبود ويتامين،  ضعف و کمبود انرژي،  استفاده از مشروبات الکلي و بيماري‌هاي عفوني قرار بگيرد. همچنين سموم قارچي قادرند آسيب پذيري فرد را در برابر بيماري‌هاي ميکروبي،  سوءتغذيه و حتي سموم ديگر افزايش دهند.  تعداد افرادي که با سموم قارچي مسموم شده اند به درستي مشخص نيست، گرچه معتقدند که اين تعداد به مراتب کمتر از افرادي است که به بيماري‌هاي ميکروبي مبتلا شده اند. جدا از درمان‌هاي حمايتي، هيچ درمان قطعي براي سموم قارچي وجود ندارد.  شواهدي وجود دارد که بعضي سويه‌هاي لاکتوباسيلوس به طور موثر با سموم قارچي باند مي‌شوند.

ادامه نوشته